Rulo Pasta

Rulo Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Rulo Pasta için

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Krema için

  • 250 gr labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • 300 ml krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Kağıttan ağaçlar
Rulo Pasta

Nasıl Yapılır

Yumurtalar ve şekeri büyük bir kasede 10 dakika çırpın. Su, un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Harcı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Pişen keki yağlı kağıtla birlikte tezgaha alın ve ilk sıcağı gidince rulo şeklinde sarıp soğumaya bırakın. Labne peyniri, pudra şekeri, vanilya ve kremayı büyük bir kaseye alıp çırpın. Soğuyan keki yavaşça açın. İçine hazırladığınız kremayı yayın ve gevşekçe rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıdı çıkarın. Üzerinin kreması için pudra şekeri ve kremayı çırpın ve buzdolabında bekletin. İyice soğuyan kremayla kekin üzerini kaplayın. Kalan kremayı bir sıkma torbasına doldurun ve kekin üzerine şeritler sıkın. Kağıttan kesilmiş ağaç şeklindeki parçalarla pastanın üzerini süsleyin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo