Krem peynirli dolgu için toz şeker ve mısır nişastasını bir sos tenceresinde harmanlayın. Sütü ilave edip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Yumurta sarılarını bir kasede çırpın. Sütlü karışımdan bir kepçe kadar alarak yumurta sarılarını ılındırın. Ilınan yumurta sarılarını tencereye ilave edip 3-4 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Krem peynir ve vanilyayı ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 4 saat dinlendirin.
Unlar, kabartma tozu, tuz, toz karanfili ve kakaoyu bir karıştırma kabında harmanlayın. Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Yumurta sarıları, vanilya ve pekmezi bir kasede çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kaseye alın. Kabarıncaya kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Toz şekeri ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Yumurta sarılı karışımı yumurta aklarına ilave edip bir spatula yardımıyla karıştırın. Yumurtalı harcı unlu karışıma ekleyip bir spatula yardımıyla fazla söndürmeden karıştırın.
Harcı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Fırından alıp bir peçete üzerine ters çevirin. Yağlı kağıdı çıkarın. Keki peçetenin yardımıyla kenarlarından tutarak rulo şeklinde sarıp soğumaya bırakın.
Soğuyan ruloyu açın. Kekin kenarlarından ikişer santim boşluk bırakarak soğuyan krem peynirli dolguyu yayın. Yeniden rulo şeklinde sarıp buzdolabında 6 saat dinlendirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Teşekkür ederiz.