Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı

Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı
06 Eylül 2024

Yapımında yalnızca 6 malzeme kullanılan bu tatlı, yaban mersini ve kadayıfın uyumunu gösterir. Şef Yıldız Öz Samaha'dan hem meyveli, hem de şerbetli tatlı severlerin favorisi olacak yaban mersinli kadayıf tatlısı tarifine geçebiliriz.

Kadayıflı muhallebi tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı için

Malzemeler

  • 250 gr kadayıf
  • 200 gr tereyağı 
  • 1 kase yaban mersini
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 dilim limon
Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle taze kadayıfları derin bir kap içerisine alın ve elinizle havalandırıp üzerlerine eritilmiş tereyağını azar azar dökerek güzelce harmanlayın. 
  2. Pişireceğiniz kalıpların şeklini alacak biçimde yerleştirip sıkıca bastırarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
  3. Fırından aldıktan sonra soğuması için bir kenara alıp bekletin. 
  4. Derin bir tencereye yaban mersinlerini alıp üzerine şeker, su ve limonu ekleyin orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 
  5. Sos henüz sıcakken blender’dan geçirip hazırlamış olduğumuz kadayıfların üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo