Çay davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Çayı 1 litre suyla demleyin. Demlenen çaya vişne suyunu ilave edin. İçine karanfilleri atın.
Çay ve vişne suyunu kaynatmadan tekrar ısıtın. Çayı sıcağa dayanıklı bir sürahiye alıp, karanfil, limon dilimi, bal, şekeri ilave edip karıştırın. Servis yapın.
Vişne
Temmuz ayı ortalarında olgunlaşmaya başlayan meyveleri, kirazdan daha basıktır. Olgun vişneler, bol sulu ve siyaha yakın kırmızı renklidir. Kiraza benzeyen ve tadı kirazdan daha ekşi bir meyve olan vişne tam bir vitamin ve mineral deposudur. Düşük kalorilidir, A ve C vitaminleri, sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri açısından da zengindir. Vişneden genellikle meyve suyu, şurup, reçel, marmelat, komposto ve likör yapılır. Ayrıca, bazı içkilerde, pasta ve tatlılarda da kullanılır. Kimi yemeklere de farklı bir lezzet katar. Kurutularak da yenilebilir.
Teşekkür ederiz.