Vişneli Biscotti

Vişneli Biscotti
13 Temmuz 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Biscotti için

Malzemeler

  • 200 gr vişne
  • 4 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • ¾ su bardağı file badem
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 3 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 60 gr tereyağı
Vişneli Biscotti

Nasıl Yapılır

  1. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp suyunun süzülmesi için bir süzgece alın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve 1 bardak şekeri büyük bir cam kaseye alıp mikserle çırpın. 
  2. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve tuzu eleyip karışıma ilave edin. 
  3. 2 yemek kaşığı dolusu vişne suyunu hamura ekleyin. Vanilya, vişne ve bademleri de ilave edip hamuru yoğurun. 
  4. Hamuru ikiye bölerek hafifçe unlanmış tezgahta rulo şekline getirin. 1 cm kalınlığında olacak şekilde rulo hamurların üzerine bastırın. 
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Üzerlerine 3 yemek kaşığı toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. 
  6. Her ruloyu keskin bir bıçakla verev olarak 16-18 parçaya kesin. Fırının ısısını 150 dereceye indirip her iki tarafını sekizer dakika pişirerek fırından alın. 
  7. Hafifçe ılınmaya başladığında dilimleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo