2 çay bardağı oralet (Herhangi bir toz
içecek kullanabilirsiniz)
Oraletli Hafif Tatlı
Nasıl Yapılır
Sütlü kremayı hazırlamak için nişasta
ve şekeri orta boy bir tencereye aktarın.
Üzerine sütü ekleyip tel çırpıcı
ya da tahta kaşık yardımıyla karıştırarak nişastayı ezin.
Kremayı kısık
ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelip kaynamaya
başlayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
Ilık hale gelmesi için en az 10
dakika bekleyin. Diğer taraftan, orta boy ve kenarları en az 5 cm
yüksekliğinde olan cam ya da porselen kalıbı suyla çalkalayın.
Ilık haldeki
sütlü kremayı kalıba aktarıp üzerini spatula ile düzeltin. Kakaolu
bisküvileri aralarında az aralık bırakarak üzerine dizdikten sonra
buzdolabında bekletin.
Oraletli kremayı hazırlamak için su ve
mısır nişastasını orta boy bir tencereye aktarın.
Toz şeker ve oraleti ilave
edip tel çırpıcı ya da tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Kremayı kısık
ateşte, sürekli karıştırarak koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar
pişirin.
Kaynamaya başlayan oraletli kremayı ocaktan alın. Ilık hale gelmesi
için bir kenarda en az 10-15 dakika bekletin.
Arada sırada karıştırarak kabuk
bağlamasını engelleyin. Ilık haldeki kremayı yakın mesafeden bir kepçe
yardımıyla bisküvilerin üzerine yavaş yavaş aktarın.
Tekrar üzerini
düzeltip buzdolabına alın. En az 4-5 saat veya 1 gece buzdolabında bekletin.
Dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.