Narlı Frambuazlı Vişneli Jöle

Narlı Frambuazlı Vişneli Jöle
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Narlı Frambuazlı Vişneli Jöle için

Malzemeler

  • 3 yaprak jelatin
  • 500 ml su
  • 225 g toz şeker
  • 125 ml vişne suyu
  • 125 ml nar suyu
  • 50 g nar
  • 50 g vişne
  • 50 g frambuaz
  • 1 adet limon suyu
  • 50 g Frenk üzümü
  • 50 g yaban mersini

Üzeri için:

  • Çırpılmış krema
Narlı Frambuazlı Vişneli Jöle

Nasıl Yapılır

  1. Yaprak jelatini soğuk su ile bir kabın içerisinde ıslatın. Narın tanelerini mutfak robotuna boşaltın ve suyunu çıkartın. Çekirdeklerinden ayıklamak için bir süzgeç yardımı ile bir kabın içerisine boşaltın. Su, şeker, vişne suyu ve nar suyunu bir tencere içerisinde bir araya getirin ve kaynatın. Daha önce ıslatmış olduğunu yaprak jelatinlerin suyunu süzün ve tencereye ilave edip karıştırın. Jelatinler eridikten sonra limon suyunu ilave edip karışımı ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğutun.
  2. Servis kuplarının yarısına kadar karışımı dökün meyveleri karışık olarak ekleyin ve buzdolabında donmaya başlayana kadar bekletin. Ardından donmaya başlayan karışımın üzerine kalan jöleyi paylaştırın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  3. Donan Jöle kuplarının üzerine çırpılmış krema ve file Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Pasta ve keklerde kullanabileceğiniz vişneli jöle tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo