Mandalinalı Mini Pavlovalar

Mandalinalı Mini Pavlovalar
17 Ekim 2022

Hem şık, hem de hafif bir tatlı olan mandalinalı mini pavlova tarifi ile karşınızdayız. Pavlova, yumurta akı ile hazırlanan Yeni Zelanda ve Avustralya tatlısıdır. Süslemesinde frambuaz, mandalina gibi farklı meyveler kullanılan bu tatlıyı, özel günlerde gönül rahatlığıyla sunabilirsiniz.

Farklı bir çeşidi olan kivili pavlova tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Mandalinalı Mini Pavlovalar için

Malzemeler

  • 75 g portakal aromalı çikolata
  • 4 adet büyük yumurta beyazı
  • Bir tutam tuz
  • 225 g pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı beyaz şarap sirkesi
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özü

Üzeri için

  • 300 ml krema
  • 10-15 adet frambuaz
  • 2 adet mandalina (Kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş)
  • 2 adet mandalinanın suyu ve rendelenmiş kabuğu
Mandalinalı Mini Pavlovalar

Nasıl Yapılır

  1. Portakal aromalı çikolatayı küçük bir kaseye kırın. Kaseyi, tabanı suya değmeyecek şekilde, içinde hafifçe kaynayan su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın ve kenara alın.
  2. Yumurta beyazlarını ve bir tutam tuzu geniş bir kaba koyun. Yumuşak tepeler oluşana kadar mikserle çırpın.
  3. Toz şekerden 2 çay kaşığı ayırın ve kalan şekeri azar azar yumurta beyazlarına ekleyin. Her ekleme sırasında iyice çırparak şekerin erimesini ve yumurta beyazlarının katı bir kıvama gelmesini sağlayın. Mısır ununu üzerine eleyin ve spatula ile yavaş hareketlerle alttan üste doğru katlayarak karıştırın.
  4. Ayırdığınız şeker ile sirke ve vanilya özütünü karıştırıp bezeye ekleyin ve son kez hafifçe karıştırın.
  5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kağıdın köşelerini kaymaması için sabitleyin. Karışımdan birer çorba kaşığı alın ve aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Her birinin üzerine bir çay kaşığı ile biraz eritilmiş çikolata gezdirin ve çikolatayı beze üzerinde hafif karıştırın. Bu işlemi tüm bezelere uygulayın.
  6. Bir kaşık daha beze alın ve her bezenin üzerine ekleyin. Bir miktar daha çikolata gezdirin ve kaşık yardımıyla ortalarına birer çukur oluşturarak şekil verin.
  7. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 5 dakika pişirin. Isıyı 110 dereceye düşürün ve 45 dakika pişirip pavlovaları çıkarın. Tepsiden alarak tel ızgara üzerinde soğutun. Oda ısısına geldikten sonra tamamen soğuyuncaya kadar buzdolabına koyun.
  8. Üzerini süslemek için, mandalina dilimlerini, frambuazları, toz şekeri, mandalina kabuğu rendesini ve suyunu birlikte bir tencereye koyun. Şeker eriyene kadar yavaşça karıştırıp mandalinaları ve frambuazları hafif pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Servis Önerisi

Üzerini süslemek için kremayı mikser ile katı kıvam alana kadar çırpın ve pavlovaların üzerine yayın. Mandalina dilimlerini ve frambuazları kremanın üzerine yerleştirin. Çikolata rendesi serptikten sonra servis edin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo