Kiraz Clafouti

Kiraz Clafouti
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kiraz Clafouti için

Malzemeler

  • 1 kg kiraz
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı krema
  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım çay kaşığı vanilya esansı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • Dondurma
  • File Antep fıstığı
Kiraz Clafouti

Nasıl Yapılır

Fırını 180 derecede ısıtın. Kirazları yıkayıp suyunu süzün. Çekirdeklerini çıkarın. Süt ve kremayı tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Tencereyi ocaktan alın. Yumurta, un, şeker, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve tuzu başka bir kapta karıştırın. Sıcak süt ve krema karışımına ekleyip karıştırmaya devam edin. Kirazları bir porselen fırın kabına dizin. Üzerine kremalı harcı yayın. Sıcak fırında 30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri, dondurma ve file Antep fıstığını ekleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo