Kayısılı Ve Peynirli Graten

Kayısılı Ve Peynirli Graten
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kayısılı Ve Peynirli Graten için

Malzemeler

  • 500 gr kayısı
  • 75 gr pudra şekeri
  • 200 gr labne peyniri
  • 75 ml su
  • İri çekilmiş badem
  • 75 gr ufalanmış yulaflı bisküvi

Üzeri için

  • File badem
Kayısılı Ve Peynirli Graten

Nasıl Yapılır

  1. Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın. Tencereye dizip pudra şekeri serpin.
  2. Su ilave edip şekilleri bozulmadan kalacak şekilde kısık ateşte pişirin.
  3. Kayısıları süzüp çukur kısımları üste bakacak şekilde porselen fırın kabına dizin.
  4. Kayısıları pişirdiğiniz şurubu labne peynirine ekleyin. İri çekilmiş badem ekleyip karıştırın.
  5. Peynirli karışımı kayısıların üzerine yayın. Ufalanmış yulaflı bisküvileri peynirin üzerine bolca serpin.
  6. File badem serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo