İngiliz mutfağına ait olan bu tatlının kökeni, 2. Dünya Savaşı'na kadar uzanmaktadır. Savaş esnasında kısıtlı malzeme olduğu için, eldeki malzemeler kullanılarak bir turta yapılmıştır. Meyvelerin tepsiye dizilmesi ve üzerine unun ufalanmasıyla hazırlanan hazırlanan crumble, 'kırıntı turta' ismiyle de bilinir. Crumble'ın sözcük anlamı ufalamadır. Daha sonradan dünyaya yayılan bu lezzet kayısı, şeftali ve elma gibi çeşitlerle de denenmiştir. Peki, kayısı crumble nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, ev yapımı kayısı crumble tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak fit elmalı crumble ve orman meyveli crumble tarifini de deneyebilirsiniz.
Alt kısım için:
Üzeri için:
Kayısı Crumble Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Kayısı Crumble Kaç Kalori?
Teşekkür ederiz.