Karadutlu cila için küçük bir tencereye karadut ve limon suyu koyun. Orta ısılı ocak üzerinde sürekli karıştırarak pişirin. Karadutları çırpma teli yardımıyla bastırarak ezin.
Ayrı bir tencerenin üzerine süzgeç oturtun. Ocaktan aldığınız karışımı süzgece boşaltın. Karadutların tüm suyunu çıkarana kadar süzgeçte ezin.
Karadut püresinin üzerine pudra şekeri, krema ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
Eğer karadutlu cila çok ince görünüyorsa, biraz daha pudra şekeri ilave edin. Ya da tam tersi çok kalın olduysa biraz daha krema ekleyin ve inceltin.
Beyaz glazür için küçük bir kasede pudra şekerini ve kremayı çırpın. Sıkma poşetinin içine doldurarak buzdolabında bekletin.
Donutlar için donut kalıplarını tereyağı ile yağlayın ve kenara alın. Büyük bir kapta erimiş tereyağını ve toz şekeri özdeşleşene kadar tel çırpıcı ile çırpın.
Üzerine yumurtayı ekleyerek bir kez daha karıştırın ve kenarda bekletin. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Kuru karışımı, ıslak karışıma yavaş yavaş çırparak ilave edin.
Son olarak sütü de ilave ederek yeniden karıştırın. Hazırladığınız hamuru yağlanmış donut kalıplarına 3/4’ünü dolduracak şekilde dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 15 dakika pişirin. Fırından aldığınız donutları bir kenarda soğumaya bırakın.
Pişen donutlar ılındıktan sonra hazırlayıp soğuttuğunuz böğürtlen sosuna batırın ve donması için pişirme kağıdı serili bir zemin üzerinde bekletin.
Sos kuruduktan sonra sıkma poşetine aktardığınız glazürü, donutların üzerinde ince çizgiler oluşturacak şekilde gezdirin.
Teşekkür ederiz.