Hızlı Frambuaz Ve Mango Sorbe

Hızlı Frambuaz Ve Mango Sorbe
13 Temmuz 2021

Tatlandırılmış su ile hazırlanan sorbe, donmuş bir tatlıdır. Frambuaz ve mango ile hazırlanan sorbe, yaz aylarında serinlemek isteyenler için idealdir. Elif Edes Tapan’dan şahane bir meyve şöleni...

ŞEFİN ÖNERİSİ

Arzu ederseniz sorbe karışımına 1 yemek kaşığı krema ilave edilebilirsiniz. Hızlı sorbeyi şeftali ve ananası ufak doğrayıp dondurarak da deneyebilirsiniz.

Dilerseniz, böğürtlenli sorbe ve beyaz üzümlü sorbe tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hızlı Frambuaz Ve Mango Sorbe için

Malzemeler

  • 300 g donmuş frambuaz
  • 1 adet olgun mango (300 g civarı)
  • 4-5 yemek kaşığı su
  • Taze kırmızı meyveler + nane
Hızlı Frambuaz Ve Mango Sorbe

Nasıl Yapılır

  1. Mangoyu soyun ve  ufak küpler halinde doğrayarak buzlukta dondurun.
  2. Daha sonra el blenderi ile ezerek dondurma kaşığı ile top top hazırlayın. (Hemen servis etmeyecekseniz bir tabağa dizin ve buzluğa kaldırın.)
  3. Donmuş frambuazı derin bir kaba alın ve az su ilave ederek el blenderi ile ezin.
  4. Yine dondurma kaşığı ile top top hazırlayın. (Hemen servis etmeyecekseniz bir tabağa dizin ve buzluğa kaldırın.)
  5. Top top hazırladıktan sonra taze kırmızı meyveler ve nane ile süsleyerek servis edin. (Eğer hazırladıktan sonra tekrar buzluğa koyduysanız sorbelerin yeterince yumuşayabilmeleri için servis yapmadan 10 - 15 dakika önce buzluktan çıkarın.)
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo