Pandispanya kekini hazırlamak için; Yumurtaları toz şekerle çırpın. Üzerine un ilave edip karıştırmaya devam edin.
Sıvıyağı ekleyip yedirerek karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru hafif yağlanmış kalp şeklindeki pandispanya kalıbına boşaltın.
Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Şurubu hazırlamak için su ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın.
Jelatini ılık suda eritip ılık halde 150 gr kremşantiye ilave edin ve iyice karıştırın. Gıda boyasını ekleyip çırpın.
Pandispanya kekini keskin bir bıçak yardımıyla enine ikiye kesin. Dilimleri soğuk şurupla ıslatın.
Alt dilimin üzerine bir kat sade kremşanti sürüp frambuazları yerleştirin ve bir kat daha sade kremşanti sürün.
Diğer dilimi üzerine kapatın. Pandispanyanın üzerini ve çevresini gıda boyası ile renklendirdiğiniz pembe kremşanti ile kaplayın.
Kalan sade kremşantiyi yıldız uçlu sıkma torbasına alıp pastanın üzerini süsleyin. Buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapın.
Şefin Yorumu :
ALTERNATİF
Bu tarifi hazırlarken kalp şeklinde kalıbınız yoksa kare veya yuvarlak kalıpta pandispanyayı pişirip soğuyunca kalp şeklinde kesebilirsiniz. Pastanın üzerini dilediğiniz şekilde pasta süsleri kullanarak ekore edebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.