Fırında Peynir Kremalı Armut

Fırında Peynir Kremalı Armut
14 Mart 2024

Fırında peynir kremalı armut tatlısına bayılacaksınız! Krema, mascarpone peyniri ve pudra şekeri ile tatlandırılan bu tatlı, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Kullanılacak armutların tatlı olmasına dikkat edin.

Daha fazlası için armutlu tatlılar sayfamıza göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Peynir Kremalı Armut için

Malzemeler

  • 4 adet armut
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (Küp şeklinde doğranmış)
  • 1 su bardağı mascarpone peyniri
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı fıstık (Kıyılmış)
  • 3-4 dal taze kekik
Fırında Peynir Kremalı Armut

Nasıl Yapılır

  1. Armutları dikey olarak ortadan ikiye kesin. Bir kaşık yardımıyla çekirdek yuvalarını çıkarın.
  2. Armutları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve ortalarına birer küp tereyağı koyup bal gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında armutlar yumuşayana kadar pişirin.
  3. Bu arada kremayı pudra şekeriyle birlikte mikserle kabarana kadar çırpın. Vanilya özütü ve mascarpone peynirini ekleyip spatula ile yavaş yavaş karıştırın.
  4. Armutları fırından çıkarın ve 5-10 dakika soğumaya bırakın. Daha sonra servis tabağına aktarın. 
Servis Önerisi

Üzerlerini mascarpone kreması ile doldurup biraz daha bal gezdirin. Taze kekik yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo