Fırında Kayısı Tatlısı

 Fırında Kayısı Tatlısı
19 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Kayısı Tatlısı için

Malzemeler

  • 500 g gün kurusu kayısı
  • 2 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi
  • 50-100 g tereyağı

Şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
Fırında Kayısı Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kayısıları iyice yıkayın ve bol suda yumuşayıncaya kadar, 1 saat bekletip süzün. Ortaları yarılan kayısıların içine, dövülmüş ceviz içinden 1’er çay kaşığı kadar koyup bastırarak kayısıları kapatın. Kayısıları tepsiye aralarında fazla boşluk bırakmadan yerleştirin. Üzerine kalan ceviz içini serpip fındık büyüklüğünde tereyağı parçaları koyun. Sıcak fırında, kayısıların üzeri pembeleşinceye kadar, 15-20 dakika kadar kızartın.
  2. Diğer tarafta su ve şekeri orta boy bir tencereye aktarıp kısık ateşte, şeker iyice eriyinceye ve ha f koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 7-8 dakika kaynatın. Ocaktan alarak ılık hale gelmesini bekleyin. Şerbeti fırından çıkarılan sıcak kayısıların üzerine gezdirin. Tatlıyı fırında 10-15 dakika daha pişirip alın. Soğuyunca servis yapın.
  3. Klasik kayısı tatlısına buradan ulaşabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo