Fırını 180 derecede ısıtın. Un, yulaf ezmesinin yarısı, ceviz, tuz ve
şekeri bir kaseye alıp çatalla karıştırın. Soğuk margarini küçük
küpler şeklinde doğrayıp ekleyin ve çatalla ezerek karıştırın (iri
kum taneleri görünümünde olmalı). Yulaf ezmesinin kalanını ekleyip
tekrar karıştırın. Oda ısısında bekletin. Elmaları iyice yıkayıp
kurulayın. Çekirdeklerini ve saplarını temizleyip iri küpler şeklinde
doğrayın. Elma, böğürtlen, şeker ve tarçını bir kapta karıştırın. Elmalı
harcı içi yağlanmış bir fırın kabına yayın. Üzerine yulaf ezmeli
harcı meyvelerin üzerini kapatacak şekilde ilave edin. Sıcak fırında
50-55 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılınması için 10 dakika
bekletin. Dondurmayla birlikte servis yapın.
Teşekkür ederiz.