Çikolatalı&Ahududulu Hindistan Cevizi Bisküvisi için
Malzemeler
Bisküvi için:
65 g yulaf ezmesi
120 g badem
2 yemek kaşığı badem ezmesi
75 g kuru üzüm
1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
Reçel için:
125 g taze ahududu
1 yemek kaşığı beyaz chia tohumu
Dolgu için:
60 g kurutulmuş Hindistan cevizi
125 ml Hindistan cevizi kreması
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
Kaplama için:
200 g eritilmiş bitter çikolata
2 çay kaşığı eritilmiş Hindistan cevizi yağı
Çikolatalı&Ahududulu Hindistan Cevizi Bisküvisi
Nasıl Yapılır
Bisküvi için yulafı, bademi, badem ezmesini, kuru üzümü ve akçaağaç şurubunu mutfak robotunda tüm malzemeler iyice karışana kadar çekin. Oluşan hamuru iki pişirme kağıdı arasına alıp 4 mm kalınlığında açın. Sertleşene kadar buzdolabında bekletin. Yuvarlak bir bisküvi kalıbı ile daireler kesin, hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Kestiğiniz yuvarlak kurabiye hamurlarını buzdolabında bekletin.
Ahududuları bir çatal yardımıyla ezin. Chia tohumunu ekleyip karıştırın ve kıvamı koyulaşana kadar bekletin.
Hindistan cevizli dolguyu yapmak için Hindistan cevizini, kremayı ve yağı blenderda iyice karıştırın.
1 bisküvinin üzerine 1 çay kaşığı ahududu reçeli ve 2 çay kaşığı Hindistan cevizi dolgusundan koyun. Üzerine bir tane daha bisküvi koyarak sandviç yapın. Kalan malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Pişirme kağıdı serdiğiniz bir tepsiye koyup sertleşene kadar buzdolabında bekletin.
Erimiş çikolata ve Hindistan cevizi yağını karıştırın ve hazırladığınız bisküvileri çikolata karışımıyla kaplayıp, yağlı kağıt serili tepsiye sıralayın. Tekrar buzdolabına alıp iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Teşekkür ederiz.