Baharatlı Akça Armut

Baharatlı Akça Armut
27 Eylül 2024

Elif Edes sizler için armut ve baharatların birleşiminden ortaya çıkan yumuşacık bir tatlı hazırladı. Bize de bu tatlıyı, değerli okurlarımızla paylaşmak kaldı. Malzemeler hazırsa, baharatlı akça armut tarifi için kolları sıvamanın tam zamanı!

Daha fazlası için armutlu tatlılara göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Baharatlı Akça Armut için

Malzemeler

  • 8-10 adet Akça armut
  • 150 ml su
  • 150 ml roze şarap (Arzu edenler taze üzüm veya elma suyu kullanabilir)
  • 3-4 yemek kasığı toz şeker
  • 1 adet yıldız anason
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2-3 adet karanfil
  • 1/2 vanilya çubuğu
Baharatlı Akça Armut

Nasıl Yapılır

  1. Armutları sapları kalacak sekilde soyun ve altlarını düz durabilecekleri şekilde kesin.
  2. Su ve roze şarabı armutların tam sığacağı boyda bir tencereye koyun ve şeker ile baharatları ilave edin. Şeker eriyince armutları ekleyerek 10-12 dakika süreyle; çatal ucu girecek kadar pişirin. (Aşırı yumuşak olmamalılar)
  3. Armutlar pişince tencereden alın ve sosu yarı yarıya çekene kadar ateşte bırakın.
  4. Akça armutları servis tabağına alın ve pembemsi baharatlı sosu ile servis edin. Yanında vanilyalı dondurma veya soğuk krema da ikram edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo