Bademli Kayısı Reçeli

Bademli Kayısı Reçeli
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bademli Kayısı Reçeli için

Malzemeler

  • 1 su bardağı tuzsuz badem
  • 1 kg kayısı
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 kg toz şeker
Bademli Kayısı Reçeli

Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen reçel tarifleri arasında üst sıralarda. Bademleri sıcak suda 15-20 dakika bekletip süzdürün ve kabuklarını soyun. Yıkayıp kuruladığınız kayısıların çekirdeklerini çıkarıp iri doğrayın.

Kayısıları, bademleri ve suyu bir tencereye alın. 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kenarlardan kaynamaya başlayınca 2 dakika daha kaynatın. Kalan şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatın.

Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca kavanoza aktarıp soğuduktan sonra kapağını kapatın.

Pratik bir şekilde hazırlanan videolu kayısı reçeli tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo