Şehrazat Tatlısı
Kek için
Süslemek için
Tereyağı ve toz şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kakao, un, karbonat ve sütü ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kasede yumurtayı çırpın ve karışıma ekleyip karıştırın. Muffin kaplarına kağıt yerleştirip hamuru ilerine paylaştırın. 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın.
Şeker hamurunun bir kısmını mavi gıda boyası ile renklendirip merdane ile inceltin ve yuvarlak kalıp ile kesin. Soğuyan keklerin üzerine ince bir şekilde bal sürün ve kestiğiniz hamurları yapıştırın. Kalan hamuru yeşil ve pembe boya ile renklendirip çiçek ve yaprak şekli verin ve keklerin üzerine az miktarda su ile yapıştırarak süsleyin. Servis yapın.
Teşekkür ederiz.