Muz Dolgulu Kek

Muz Dolgulu Kek
01 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Muz Dolgulu Kek için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı kakao
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 olgun muz
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 80 gr bitter çikolata
Muz Dolgulu Kek

Nasıl Yapılır

Lezzet çocuklarınız için de harika kek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Un, kakao, kabartma tozu, tuz ve karbonatı bir kaba alıp harmanlayın. Şekerin yarısını yapışmaz tavaya alıp eritin. Karamel haline gelen şekere kabukları soyulmuş muzları ilave edin. Ara ara çevirerek muzlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Hafifçe ılındırıp püre haline getirin ve soğumaya bırakın.

Başka bir kapta tereyağını yumuşayıncaya kadar çırpın. Kalan şekeri ekleyip 2 dakika daha çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ve sütü çırpmaya devam ederek ekleyin.

Hazırladığınız kek harcının yarısını kelepçeli kek kalıbına aktarın. Üzerine muz püresini yayıp kalan kek harcını ekleyin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. 1 saat bekletip servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo