Dondurmalı Pasta

Dondurmalı Pasta
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 9 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Dondurmalı Pasta için

Malzemeler

  • 1 kg çikolatalı dondurma
  • Yarım su bardağı çikolatalı mısır gevreği

Kek hamuru için

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
Dondurmalı Pasta

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in dondurmalı tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Kek için,  tüm malzemeleri çukur bir kaba alıp mikserle düzgün bir karışım elde edene kadar karıştırın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Kekin kenar kısımlarını bıçakla keserek çıkarın. Enine ortadan ikiye kesip kare şeklinde dilimleyin.

Yağlı kağıtla kaplı fırın kalıbının dibini ve kenarlarını kek dilimleriyle kaplayın. İçini yarısına kadar çikolatalı dondurma ile doldurup spatula ile düzelterek sıkıştırın. Üzerine çikolatalı müsliyi serpiştirip kalan dondurmayı aynı şekilde yayın.

Buzdolabında 3 saat bekletin. Nane yaprakları ve kalan müslilerle süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo