Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası
10 Nisan 2024

İrmik, vanilya ve dondurma ile hazırlanan nefis bir tatlıya ne dersiniz? Hafifliği ile herkesi kendine hayran bırakan dondurmalı irmik helvasını, sıcak sıcak sunabilirsiniz.

Videolu anlatımıyla kolay irmik helvası tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Dondurmalı İrmik Helvası için

Malzemeler

  • 1 paket irmik
  • 200 gr tereyağı
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 80 gr dolmalık fıstık
  • 1 paket vanilya
  • 200 gr kaymaklı dondurma
Dondurmalı İrmik Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını tencereye alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. Ardından irmiği ekleyip kısık ateşte rengi hafif koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak kavurun.
  2. Diğer yanda başka bir tencereye sütü ve toz şekeri alıp ısıtın.
  3. Kavurduğunuz irmiğe sıcak şekerli sütü yavaş yavaş döküp hızlıca karıştırın.
  4. Üzerine vanilyayı da ekleyip irmik sütü tamamen çekinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  5. Ocağı kapattıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın.
  6. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra helvanız hazır. Helva biraz soğuduktan sonra komposto kasesinin yarısına irmik helvasını aktarın.
  7. Üzerine kaşığın tersiyle bastırın. Üzerine dondurma ekleyin. Tekrar üzerine helva ilave edip yine kaşıkla bastırın.
  8. Dondurmalı irmik helvası servise hazır. Tatlıyı servis tabağına ters çevirip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo