Umak Helvası

Umak Helvası
24 Ağustos 2023

Umak helvası, Azerbaycan mutfağına özgü bir helva çeşididir. Malzemeleri ve yapım aşamaları ülkemizdeki un helvası ile benzerlik gösterir. Ancak tat bakımından oldukça farklıdır. Yalnızca 4 malzemeden oluşan umak helvası tarifi için detaylara geçebiliriz.

Azeri mutfağından narnumru ve lobya çorbası tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Umak Helvası için

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 bardak su
  • 1 tutam tuz
  • 400 gram eritilmiş tereyağı

Şerbet için:

  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 bardak su
Umak Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Şerbet için var olan malzemeleri tencereye alarak pişirilir. 
  2. Bir kaba un ve tuzu koyun, üzerine yavaşça birkaç kaşık süt ekleyin. Elinizle ovalayın. Unu bir kaba eleyin. Ve iri taneleri ayrı bir kaba alın. 
  3. Tereyağını tavaya alarak eritin, iri parçaları yağa tavaya alarak kavurun. 
  4. Un taneleri kızardığında kalan elenmiş unları ekleyerek kavurmaya devam edin. 
  5. Renk aldığında şerbeti yavaş yavaş dökerek karıştırın. Servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo