İlk önce şurubu hazırlayın. Toz şeker
ve suyu tencereye alın. Orta ateş üzerinde şeker eriyinceye kadar
karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 5 dakika kaynatıp ocaktan alın
ve soğumaya bırakın.
Dolguyu hazırlamak için süt ve kremayı
bir tencereye alın. Üzerine supangle poşetini boşaltın. Orta ateşte
sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika
daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğuğuncaya kadar
karıştırın. Buzdolabında 1 saat bekletin.
Kadayıfları geniş bir tepsiye alın,
eritilmiş tereyağını üzerine gezdirerek dökün, elinizle alttan üste
doğru fazla ezmeden karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit
şekilde dağılmasını sağlayın. Kadayıftan bir miktar alıp muffin kalıbının bölmelerine
yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında
üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız kadayıfın ilk
sıcaklığı geçince soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbetini çekmiş
tatlıların ilk katlarını servis tabağına sıralayın.
Supangleyi krema sıkma torbasına doldurup
servis tabağındaki kadayıfların üzerine sıkın. İkinci kat kadayıfları
üzerlerine yerleştirin. Kadayıfların üzerlerine 1 tatlı kaşığı supangle
koyup, toz Antep fıstığı serperek servis yapın.
Teşekkür ederiz.