Portakal suyundan 2 çorba kaşığı ayırın. Kalan portakal suyu ve toz şekeri orta boy bir sos tenceresinde çırpma teli ile iyice karıştırın. Orta ateşte, ara sıra karıştırarak şeker eriyene kadar ısıtın. 2 yemek kaşığı portakal suyu ile buğday nişastasını küçük bir kasede karıştırın. Sos hafif yoğunlaştığında, hazırladığınız portakal parçalarını sos tenceresine ekleyin. 2 dakika pişirdikten sonra ateşten alın.
Çikolata parçalarını orta boy kaseye alın, kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Kaynayan kremayı, çikolatanın üzerine ilave edin. Tereyağını da ekleyerek bir spatula yardımıyla pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın.İkiye böldüğünüz kedi dili bisküvilerini cam kuplara paylaştırın. Portakal sosundan 1’er çorba kaşığı bisküvilerin üzerine ekleyerek, yumuşamalarını bekleyin. Geri kalan sosu, kuplara paylaştırın. Portakallı katın katılaşmasını sağlamak için buzlukta 5-10dakika kadar bekletin. Hazırlamış olduğunuz bitter çikolatalı ganajı, kuplara paylaştırın. Buzdolabına alıp yaklaşık 3-4 saat bekletin. Üzerine rendelenmiş çikolata serpip soğuk servis yapın.
Teşekkür ederiz.