Vişneli Fit Cheesecake

Vişneli Fit Cheesecake
29 Aralık 2020

Diyette tatlı krizine girenler için sağlıklı ve fit bir cheesecake tarifi..

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Vişneli Fit Cheesecake için

Malzemeler

Alt tabanı için:

  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 5 adet fındık
  • 15 adet fıstık

Kreması için:

  • 200 gr labne
  • 2 yemek kaşığı bal

Vişne sosu için:

  • 15-20 adet vişne
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta

Vişneli Fit Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Yulaf ezmesini fındık, fıstık ve balla karıştırdıktan sonra taban şekli vererek 200 derecelik fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.
  2. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra labneyle balımızı karıştırıyoruz ve soğuyan alt tabanın üzerine yayıyoruz ve buzluğa donması için atıyoruz.
  4. Vişne sosu için nişasta ve balımızı ekleyip ocakta kaynayıp koyulaşana kadar pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  5. Buzlukta donan alt tabanımız ve labnemizi çıkarıp üzerine vişne sosumuzu ilave ediyoruz. Tekrardan buzluğa soğumaya bırakıyoruz.
  6. Soğuduktan sonra afiyetle yiyoruz. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo