Süt Helvası
09 Ekim 2020

Bursa'nın meşhur lezzeti, süt helvası. Yok böyle bir şey!

Yorumlarda buluşalım..

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Süt Helvası için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Yarım su bardağı un
  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 paket vanilya 

Üzerine sürmek için:

  • Çok az tereyağ 
Süt Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ile un 10 dakika rengi değişmeden kavrulur.
  2. Bu arada süt başka bir tencerede kaynama noktasına getirilir.
  3. Sonra süt kavrulan una eklenip kaynatılır 5 dakika kadar
  4. Altı kapatılıp mikserle çırpılarak hem havalandırılır hem de biraz ılıtılır.
  5. Kaselere boşaltılıp su dolu tepsiye dizilir tepsideki su kasenin altında kalacak.
  6. Fırının ızgara kısmı üst kısmı açılıp tereyağı sürdüğümüz süt helvaları kızartılır 
  7. Kızarınca fırından çıkartılır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo