Limonlu Panna Cotta
23 Ocak 2021

Bana sorarsanız bizim un ve nişastalı muhallebi tatlılarımızı tercih ederim ama kendisinin de sevenleri var. O zaman tarifi paylaşalım, denemek isteyen kaydetsin denesin bize de iletsin🤗 bu ölçülerde görselde ki ebatta sekiz porsiyon çıkıyor.

Hazırlanma Süresi : 1 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Limonlu Panna Cotta için

Malzemeler

  • 400 ml süt
  • 400 ml krema
  • 170 gr şeker
  • 2 paket toz jelatin

Sosu için:

  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • ¼ çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • ½ limon suyu
Limonlu Panna Cotta

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Süt, krema, şeker tencereye alınır. Kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır. Kaynama noktasına geldiğinde jelatin eklenir ve 2 dk daha kısık ateşte kaynatılır.
  2. Oldukça sulu olan karışım silikon kalıplara yada içleri ıslatılmış fincanlara paylaştırılır. Buzdolabında iyice soğuması beklenir.
  3. Sos malzemeleri karıştırılır, kıvam alana kadar ocakta pişirilir.
  4. Soğuyan tatlılar servis tabağına ters çevrilir. Üzerine sos gezdirilerek servis edilir.
  5. 🧐 Danilo şef, içine vanilya çubuğu koyun yoksa hiçbir şey koymayın diyor. İçine 1/2 çay kaşığı vanilya özütü ve 2 adet karanfil koyarak (soğutmaya almadan karanfilleri çıkartıyoruz) pişirdim. Karanfil tadını biraz bozuyor. Bu şekilde pişirdiğimde beğenenleri oldu, sevmeyenleri de oldu.
  6. Sos olarak istenilen meyve kullanılabilir. Hatta bence çikolata da güzel olur. Dondurma ile de servis edilebilir.
  7. Fincandan çıkartmak tatlının dokusuna zarar vermeden, bıçak fincanın iç çevresinde döndürülebilir. Bir tarafından hava alınca hemen çıkıyor.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo