Kajulu, Hindistan Cevizli Ev Yapımı Dondurma

Kajulu, Hindistan Cevizli Ev Yapımı Dondurma
14 Eylül 2020

Öğr. Dyt. Özge UĞUR @thinktofit okuyucumuzdan evde kendi dondurmasını hazırlamak isteyenlere özel bir tarif ile karşınızdayız. Muz, kaju yoğurt, bal ve çikolata ile kolayca hazırlanan dondurma, yaz aylarının en serinletici ve lezzetli tatlısı olacak. Katkı malzemesi kullanılmadığı için, hazırladığınız dondurmaları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, kajulu, hindistan cevizli ev yapımı dondurma tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tüm püf noktalarıyla nefis kakaolu dondurma ve çilekli dondurma tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kajulu, Hindistan Cevizli Ev Yapımı Dondurma için

Malzemeler

  • 1 orta boy muz 
  • 1 yemek kaşığı kaju kreması  
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi unu  
  • 1 yemek kaşığı bal  

Üzeri için:

  • 1-2 kare eritilmiş bitter çikolata
Kajulu, Hindistan Cevizli Ev Yapımı Dondurma

Nasıl Yapılır

  1. Tüm malzemeleri blendırdan geçirip dondurma kabına koyun.
  2. Deep freeze'de 1-1,5 saat kadar dondurun. 
  3. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. 
  4. Daha sonra erittiğiniz çikolatayı çatal ile dondurmanın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo