Havuçlu Cezerye Topları

Havuçlu Cezerye Topları
22 Ekim 2020

Sonbahara yakışan lezzetlerden birisi! Havuç, ceviz ve tarçın üçlüsünün uyumuna bayılacaksınız.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Havuçlu Cezerye Topları için

Malzemeler

  • 2 orta boy havuç
  • 1 avuç ceviz içi 
  • 1 yemek kaşığı rondodan geçirilmiş yulaf ezmesi
  • 1 adet rondodan geçirilmiş wasa
  • 1 silme çay kaşığı tarçın
  • 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
  • 2 yemek kaşığı bal
Havuçlu Cezerye Topları

Nasıl Yapılır

  1. Havuçları rendeleyin.
  2. Bir tavada çok az su ekleyerek havuçları kavurun.
  3. Ocaktan aldıktan sonra bal hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  4. Soğuyan karışıma balı ekleyin ve tekrar karıştırın.
  5. Elinizle yuvarlayın ve top şekli verin.
  6. Topları hindistan cevizi tozuna bulayın. 
  7. Afiyet olsun...
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo