Vişneli Kısır
06 Aralık 2024

Kısırı bir de vişneli deneyin, bu lezzeti çok seveceksiniz.🍒👌😍

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Kısır için

Malzemeler

  • 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 4-5 dal yeşil soğan
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet limon
  • Nar ekşisi
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
Vişneli Kısır

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye dondurucudan alınan ya da normal vişne koyulur, 2 su bardağı su eklenerek vişnenin rengi çıkana kadar kaynamaya bırakılır.
  2. Vişne suyu elde edilir. Pişen vişneler de küçük küçük doğranır. 
  3. Bir kaba köftelik esmer bulgur koyulur. Sıcak vişne suyu da eklenerek üzeri kapatılır ve bulgur yumuşayana kadar dinlendirilir.
  4. Bir tencereye zeytinyağı koyulur, zeytinyağı kızınca küp küp doğranmış kuru soğan eklenir ve soğanlar yumuşayınca salça koyularak karıştırılır. Salçalı sos elde edilir.
  5. Çarliston biber, domates ve salatalık küp küp doğranır.
  6. Maydanoz ve yeşil soğan ince ince kıyılır. 
  7. Limonun suyu sıkılır.
  8. Yumuşayan bulgurun içerisine pişen vişneler, sebzeler, baharatlar, salçalı sos, limon suyu ve nar ekşisi  eklenerek karıştırılır. 
  9. Vişneli kısır istenilen şekilde servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo