Karides Kokoreç
25 Ağustos 2022

Deniz ürünlerinin kesinlikle vazgeçilmeyeni: Karides. Nisan ve Mayıs aylarında taze, diğer zamanlarda ise donuk olarak büyük marketlerde bulup pişirip yiyebileceğiniz kabuklu deniz canlılarından biridir. Bende size tadına varabileceğiniz, suyuna banabileceğiniz, isterseniz çektirip ekmek arası olarak tüketebileceğiniz bir tarifle gelmek istedim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karides Kokoreç için

Malzemeler

  • 500 gr jumbo karides
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Tereyağı
Karides Kokoreç

Nasıl Yapılır

  1. Woke tavanın içerisine sırası ile ince doğramış olduğumuz soğan, biber, sarımsak ilavesi yapılarak yüksek ateşte az yağda kavrulur.
  2. Mevsiminde taze olarak bulabildiysek kabuklarından ayırıp iç organlarını temizleyip yıkadıktan sonra uluslararası doğrama tekniklerinden macedoine yöntemi (bir kaşığa 3-4 adet gelecek küp) ile kesildikten sonra tavamıza karides atılır.
  3. Küp şeklinde kestiğimiz domateslerimize ilave ettikten sonra 3-4 dakika daha sotelendikten sonra servise hazır hale gelir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo