Hürrem Pilavı
25 Ağustos 2022

İçindeki kuru meyve ve kuruyemişlerin kattığı tatlımsı lezzeti biz çok seviyoruz. Davet sofrasına çok yakışacak bir pilav tarifi, elinizin altında dursun. 😇 Beğeni ve yorumlarınız ile keyfimiz artsın. 😇 Herhangi bir nedenle yolu @mutfakkeyiftir Instagram sayfamıza düşen ziyaretçi, takipte bizimle kal olur mu 🤗

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hürrem Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı et veya tavuk suyu
  • ½ çay bardağı kabuksuz badem
  • 8-10 adet kuru kayısı
  • 1 çorba kaşığı Antep fıstığı içi
  • ½ çay bardağı kuru üzüm
  • ½ çay kasığı muskat
  • ½ çay kaşığı zencefil
  • ½ çay kaşığı tarçın
  • Tuz
Hürrem Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Üzümler ve badem suda bekletilir. Bademlerin kabukları çıkartılır. 
  2. Tereyağında fıstık, badem, üzüm ve kaysılar kavrulur. Pirinç eklenerek kavurmaya devam edilir.
  3. Diğer malzemeler eklenir. Su eklenerek, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo