Haydari
24 Haziran 2022

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Haydari, asırlardır sofralarımızı süslemekte. Bu enfes meze hiçbir zaman eksik olmaz ve adeta sofrayı tamamlar!

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 2 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Haydari için

Malzemeler

  • 1 kg yoğurt (süzmek için)
  • 300 gram yoğurt
  • 200 gram süzme yoğurt
  • 90 gram tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 kaşık kuru nane
  • Tuz
Haydari

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak 1 kg yoğurdu varsa süzme torbasıyla, yoksa tülbent ile bir gece süzün.
  2. 300 gram yoğurt ile 200 gram süzülmüş yoğurdu iyice karıştırın.
  3. Bir taraftan 90 gram tereyağını eritip içerisine sarımsak ve nane ekleyin.
  4. Tereyağlı karışımı yoğurda dökün ve iyice karıştırın. Bu aşamada tuz eklemeyi unutmayın.
  5. Haydari hazırlandıktan sonra 3-4 saat buzdolabında bekletince müthiş bir lezzet oluyor! Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo