Güveçte Sebzeli Karides

Güveçte Sebzeli Karides
14 Aralık 2020

Büyük oğlum karides isteyince şöyle tereyağlı sebzeli ekmek bandırmalı bir karides yapalım dedik. Severseniz siz de deneyebilirsiniz. Karides düşük kalorili bir protein olup, iyi bir d vitamini kaynağıdır. OMEGA 3 açısından da oldukça zengindir.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Güveçte Sebzeli Karides için

Malzemeler

  • 1 paket dondurulmuş karides
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 5-6 adet mantar
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Defne yaprağı
  • Kaşar peyniri
Güveçte Sebzeli Karides

Nasıl Yapılır

  1. Tüm sebzeler küp doğranır. Mantar ve karidesler tereyağında sotelenir. Diğer sebzeler ilave edilir.
  2. Defne yaprağı içine bırakılır. Baharatlar da ilave edilerek kendi suyunda bir süre pişirilir. Defne yaprağı içinden alınır.
  3. Güveç kabına aktarılan karidesler kısa süreli fırında pişirilir.
  4. Rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır ve tekrar fırına koyulur. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo