Portakalları temizleyip kabuklarını soydum. Beyaz kısımlarını acı olmaması için temizledim ve videodaki gibi ipe dizdim.
Bir gün suda beklettim ara ara suyunu değiştirdim acısının çıkması için. Sonraki gün 5 kez kaynatıp soğuk su ile değiştirdim.
Bu şekilde yaparsanız acı olmaz. Daha sonra tencereye soğuk su portakal suyu şeker kabuk tarçını alıp şeker eriyene kadar kaynattım ve portakal kabuklarını ekledim.
Yaklaşık 40 dakika pişirdim. Bu sırada çıkan köpükleri kaşık yardımı ile aldım.
Bir kaseye suyundan biraz alıp akışkanlığını kontrol ettim. En son limon suyunu ve tuzunu ekleyip ocaktan aldım.
Portakalları bir tabağa alıp ipinden çıkardım. Kavanoza suyu ile birlikte koydum. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.