Fincanda Sucuklu Kaşarlı Yumurta

Fincanda Sucuklu Kaşarlı Yumurta
22 Mart 2021

Fincanda yumurta denediniz mi? Hemen fincanda uğraşacağıma haşlayıp soyarım demeyin. İlk yaptığımda sade yapmıştım, bende aynı şeyi düşünmüştüm. Gerçi o hali bile tercih edilebilir bence. Sonra sucuk ile yaptım (görselde var). Dedim ki içine farklı malzemeler koyabiliriz, o zaman hem yağsız, hem de lezzetli bir yumurta ortaya çıkar. Sucuklu kaşarlı yaptım. Malzemeli ama yağsız yumurta yiyorsunuz. Bence denenebilir ve kullanılan malzemeler çeşitlendirilebilir. @mutfakkeyiftir Instagram hesabımı takip etmeyi unutmayın ❤️



Hazırlanma Süresi : 2 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fincanda Sucuklu Kaşarlı Yumurta için

Malzemeler

  • Kişi sayısı kadar yumurta
  • Tuz
  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
Fincanda Sucuklu Kaşarlı Yumurta

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Sucuk ve kaşar peyniri fincan ebadında dilimlenir. Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır.
  2. Fincan çok az zeytinyağı ile yağlanır, (su ile de çalkalayıp yapınca da çıkıyor) Yumurtanın beyazından bir miktar fincana dökülür.
  3. Üstüne sucuk, yumurta sarısı ve kaşar peyniri ile katlar yapılır. En üste kalan yumurta beyazı dökülür.
  4. Her yumurta bir fincan demektir. Fincanlar tencereye koyulur ve fincanların yarısına kadar tencereye su koyulur.
  5. Kapağı kapatılan tencerede yumurtalar pişirilir. Su kaynamaya başladıktan sonra 4-5 dk daha pişirilir.
  6. Servis edilirken fincanlar servis tabağına ters çevrilir ve fincanın arkasına hafif vurularak çıkartılır. Üzerine kırmızı toz biber ve kekik serpilir. Afiyetle ❤️
  7. 🧐 İçine koyulan malzemeler çeşitlendirilebilir.
  8. 🧐 Sade yapacaksanız yumurtayı fincana kırıp, tencereye koyabiliriz yine su ile kapağı kapalı pişirebilirsiniz. En kolayı bu 😉
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo