Dolgulu Beyaz Omlet
02 Ağustos 2021

Kahvaltı alternatiflerini, masada farklı sıcaklar görmeyi çok sevdiğimden belki de 🧐Yumurta sarısı kullandınız beyazı kaldı. Ziyan etmemek gerekir, ki bence özellikle bile yapılır. Sarısı katılmaz mi katılır elbette neden olmasın. @mutfakkeyiftir Instagram hesabımı takip etmeyi unutmayın ❤️

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Dolgulu Beyaz Omlet için

Malzemeler

  • 4 adet yumurta beyazı
  • 4 dilim çedar peyniri
  • 8 dilim salam (pastırma, sucuk vb de olabilir)
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
Dolgulu Beyaz Omlet

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳Yumurta beyazları tuz ile çırpılır. Sıvıyağ ile tava yağlanır ve fazlası peçete ile alınır. Yumurta beyazının yarışı tavaya aktarılır.
  2. Hemen pişme yaşanacağı için hızlıca tavada döndürülerek (krep gibi) tüm zeminini kapatması sağlanır.
  3. Pişme gerçekleştiğinde arkası çevrilir. Ocak üstünden alınır. Ortasına salam. Çedar, kaşar peyniri kat kat koyulur.
  4. Yumurta beyazı dört tarafından bohça gibi katlanır. Önlü arkalı pişirilir. Servis ederken isteğe bağlı olarak kekik ve pul biber serpilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo