Havuçlu Kek
06 Mart 2021

Sonbahara yakışır nefis yumuşaklıkta bir keke hazır mıyız ?🧁

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Havuçlu Kek için

Malzemeler

Kek için:

  • 2 yumurta 🥕
  • 1 su bardağı süt 🥕
  • 1 adet havuç 🥕
  • 1 bardak tam buğday unu + 1/2 bardak hindistan cevizi unu 🥕
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri 🥕
  • 1 yemek kaşığı pekmez 🥕
  • 3 yemek kaşığı kuru üzüm 🥕
  • 2 tatlı kaşığı dövülmüş ceviz 🥕
  • 1 paket kabartma tozu 🥕
  • 1 tatlı kaşığı tarçın + 1 tatlı kaşığı zencefil 🥕

Krema için:

  • 1 su bardağı süt 🥕
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi kreması 🥕
  • 1 yemek kaşığı labne 🥕
  • 1 yemek kaşığı badem unu 🥕
Havuçlu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Kek için sıvı malzemelerin hepsi çırpılır. Geriye kalan kuru malzemeler eklenir ve karıştırılır.
  2. İstenilen kalıba dökülür. (Benim kalpli kalıplarımda 6 adet çıktı.)
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. (Benimkiler 20 dakikada pişti.)
  4. Kek pişerken kremayı hazırlıyoruz. Kremayı hazırlamak için sos tenceresine labne hariç diğer malzemeleri ekliyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  5. Ocaktan aldıktan sonra labneyi ekliyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra kekimizin üzerine koyup servise hazır hale getiriyoruz. AFİYET OLSUN!
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo