Dacquoise (Dakuaz)
25 Ağustos 2022

Muhteşem bir tatlı tarifi geliyor. Denemek istediğimde güzel olacağı kesin demiştim ama bu kadar çok beğeneceğimi ve beğenileceğini düşünmemiştim. Dokusu hem çıtır, hem de kremsi olan badem unlu keki (kurabiye de diyebiliriz, pandispanya da), uyumlu ve tam kıvamında kreması, lezzetini tamamlayan meyve sosu ile harikulade bir tat. Adına bakıp amannn demeyin deneyin siz istediğiniz ismi verin ❤️ ölçüler birebir tam. Bu ebatta 8 adet çıktı 😉 Videolu anlatım @mutfakkeyiftir Instagram hesabımda mevcuttur.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Dacquoise (Dakuaz) için

Malzemeler

Dacquoise (kek) için;

  •  90 gr pudra şekeri 
  • 20 gr un
  • 100 gr badem unu 
  • 150 gr yumurta beyazı 
  • 70 gr şeker 
  • 4 gr krem tartar (yoksa 4-5 damla limon suyu) 
  • Bir tutam tuz 

Ganaj (krema) için;

  • 100 gr beyaz çikolata
  • 100 gr krema

Meyve sosu;

  • 15 adet vişne
  • 40 Gr şeker
  • 30 ml su (1/2 çay bardağı)
  •  20 gr mısır nişastası 
  • 1-2 damla limon suyu
  • Bir tutam tuz
Dacquoise (Dakuaz)

Nasıl Yapılır

  1. 👩‍🍳 Badem unu, un ve pudra şekeri birbiriyle iyice karıştırılır. Başka bir kapta yumurta beyazı, tuz ve kremtartar (limon suyu) blender ile düşük ayarda çırpılır.
  2. Kopuk kıvamına geldiğinde orta devirde, şeker yavaş yavaş eklenerek çırpmaya devam edilir.
  3. Mereng kıvam aldığında toz malzemeler eklenir. Spatula ile karıştırılır. Sıkma torbasına alınan karışım pişirme kağıdına (ince olmayacak) şekillendirilir.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-14 dk pişirilir.
  5. Ganaj için ısıtılmış kremaya beyaz çikolata eklenip karıştırılarak eritilir. Dolapta kıvam alması için soğumaya alınır.
  6. Soğuyan ganaj mikserle çırpılarak krema kıvamına getirilir. Meyve sosu malzemeleri küçük tencereye alınır ve sos kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
  7. Fırından alınan dacquoiseler in üzerine pudra şekeri serpilir. Bir dacquoisenin üzerine sıkma torbasına alınan kremadan sıkılır.
  8.  Meyve sosu arasına koyulur. Diğer dacquoise üzerine kapatılır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo