Tavuklu Buğu Kebabı

Tavuklu Buğu Kebabı
12 Mayıs 2021

Yemesi keyifli meşakkati az bir tarif geliyor. Buğu kebabı da deniliyor, aslında buğu kebabında malzemeler toprak kaba koyulup, kapağının  etrafına da hamur kaplanır ki kendi suyu ile buharı ile pişsin. Bu biraz kolaylaştırılmış hali. Ben tavuk yerine hindi kullanıyorum, siz istediğiniz et türü ile yapabilirsiniz.

Tavuk yemekleri yaparken ihtiyaç duyacağınız fırında bütün tavuk nasıl pişirilir ve tavuğun bozulduğu nasıl anlaşılır yazımıza da göz atın. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tavuklu Buğu Kebabı için

Malzemeler

  • 700 gr  tavuk (kuşbaşı)
  • 1 adet kuru soğan yada 8-10 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet domates yada 1 su bardağı domates sosu
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Köri

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Buğu Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Kuru soğan, sarımsak ve etler tencerede sotelenir. Tuz, karabiber ve köri eklenir. Diğer sebzeler eklenir, sotelemeye devam edilir.
  2. Yarım bardak su eklenir, kapağı iyice kapatılır. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  3. Diğer tencerede beşamel sos için tereyağında un kokusu çıkana kadar kavrulur. Süt ilave edilerek karıştırılır.
  4. Kıvamı çok yoğun olmayacak şekilde süt miktarı arttırılabilir. Tuz ve karabiber eklenerek kapatılır.
  5. Pişen sebzeli etli harç güveç kaplarına paylaştırılır. Üzerine beşamel sos dökülür. Rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplanır.
  6. Isıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo