Orman Kebabı
12 Nisan 2021

Et, az miktarda patates ve mantar ile hazırlanan Orman Kebabı oldukça lezzetli bir yemek. Bolu' da içine baska sebze koyulmaz demişti @chefmehmetyalcinkaya programda. Yöreye has mantar ile hazırlandığında elbette çok daha lezzetli olur. Pratik, el oyalamayan güzel bir tarif..

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Orman Kebabı için

Malzemeler

  • 400 gr dana kuşbaşı
  • 400 gr mantar
  • 10-15 adet arpacık soğan
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • Tuz 
  • 2 adet patates
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • Su
Orman Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Arpacık soğan 2 çorba kaşığı tereyağına sotelenir. Etler eklenir.
  2. Etler suyunu çekene kadar sotelemeye devam edilir. Su eklenerek etler yumuşayana kadar pişirilir.
  3. Mantarlar ir doğranır e fırın tepsisine alınır. Üzerine ara ara tereyağı koyularak 250 derece fırına koyulur.
  4. Mantarların fırında kavrulup kuruması sağlanır. Pişmek üzere olan etlere küp doğranmış patatesler ve kurutulmuş mantarlar eklenir.
  5. Tuz ve bolca kekik eklenerek bir süre daha pişirilir. Yemek suyuyla beraber güvece aktarılır ve fırında 15 dk pişirilir. Suyu az olmamalıdır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo