En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13854 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1220 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2255 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4893 Tarif
Salata ve Meze
1226 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8504 Tarif
Yöresel
1962 Tarif
Popüler Tarifler
Nohutlu Yoğurt Çorbası
Sebzeli Krep
Anasayfa
Tarifler
Sizden Et Yemekleri
Haşlama Etli Çökertme Kebabı
Haşlama Etli Çökertme Kebabı
Betül Kara
13 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Cevapi Köfte
Turp salatası
Sarımsak soslu turp
Homemade Iskender Kebab
Kireçte kabak
Cevizli ve elmalı turp otu salatası
Şalgam Suyu Nasıl Saklanır?
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Norveç Yemekleri: Norveç Mutfağının En Meşhur 10 Yemeği
Kasım Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
Bursa'da Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 9 Mekan
5 Çayı Tarifleri: Sohbetlerinize Eşlik Edecek 20 Pratik Beş Çayı Tarifi:
Haşlama Etli Çökertme Kebabı için
Malzemeler
🍴 100-150 gr haşlanmış et
🍴 3-4 adet küçük boy patates
🍴 4 yemek kaşığı domates sosu
🍴 1 tatlı kaşığı salça
🍴 kızartmak için sıvıyağ
🍴 1 yemek kaşığı tereyağı
🍴 Tuz, karabiber, kimyon
🍴 1 diş sarımsak
🍴 3 yemek kaşığı yoğurt
Haşlama Etli Çökertme Kebabı
Nasıl Yapılır
Öncelikle patatesleri soyuyoruz ve kibrit çöpü gibi ince kesiyoruz sonra hepsini suya koyup nişastasından arındırıyoruz.
Kuruması için ben salata kurutucu ile çevirdim çok pratik oldu.
Ve kızgın yağda kızarmaya bırakıyoruz. Kıtır kıtır patatesler elde ediyoruz.
Diğer tarafta erlerimizi jülyen şekilde doğruyoruz tavaya atıp zeytinyağı ve tereyağı ile iyice kavuruyoruz.
Bir diğer tavada yazdan hazırladığımız domates sosunu ısıtıyoruz içine salça da ekleyip bir güzel kavuruyoruz.
Eğer domates sosu yoksa 1 adet domatesi rendeliyoruz sarımsak, soğan ve salça ile kavurarak güzel bir sos yapıyoruz.
Salça arzuya kalmış ben salça tadını seviyorum. Hemen yoğurdumuzu sarımsak ekleyip az suyla açıyoruz.
Tabağımıza önce kızartıp fazla yağını çektirdiğimiz patatesleri, üzerine yoğurt, et ve sosunu ekleyerek mükemmel bir çökertme kebabı elde ediyoruz.
Afiyet şeker olsun efendim lezzetine doyum olmayan kebabımız hazırdır.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Kebap Tarifleri
Sizden Lezzetler
Sizden Et Yemekleri
Et Tarifleri
Yöresel Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Et Yemeği Tarifleri
115 Dakika
Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası
Promedia
Et Yemeği Tarifleri
80 Dakika
Köfteli Güveç
yemekrecetem
Et Yemeği Tarifleri
55 Dakika
Malatya Kebap
Hakan_44
Et Yemeği Tarifleri
45 Dakika
İslim Kebabı
Healtyfood
Et Yemeği Tarifleri
60 Dakika
Kajun Baharatlı Tavuk
evrimtugce
Et Yemeği Tarifleri
19 Dakika
İncik
ChefMahmutCayli
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.