2 diş sarımsak, 1 bardak süt ve sıvı yağı çırpıyoruz.
Etleri, marine etmek için çırptığımız süt ile karıştırıyoruz. Geceden veya minimum 3-4 saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Biberler ile soğanı sotelemek için hazırlıyoruz.
Marinesinden süzerek aldığımız etler ile iki defne yaprağını (elimizle parçalayarak) tavaya ekliyoruz.
Et suyunu çekene kadar, kapağı kapalı (ara ara karıştırarak ) ilk 5 dakika yüksek daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
Suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı yağ ile (etten yağ çıkmazsa) tuz ve baharatlar atılarak 4-6 dakika kavuruyoruz.
Et piştikten sonra kapağı kapalı olarak beklemeye alıyoruz. Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile hazırlamış olduğumuz biber ve soğanları soteliyoruz.
Biberler kendini salıp istediğiniz pişme kıvamına geldikten sonra et ile karıştırılır.
Teşekkür ederiz.