Türkiye'de ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege'de yetiştirilen semizotunun ana vatanı Asya'dır. Kalp hastalıklarına karşı olumlu bir etkisi olan bu bitki, salata ve yemeklerin içinde sık sık tercih edilir. Kolesterol ve kanser hastalarına önerilen en önemli besinler arasında yer alır. Vücudun ihtiyaç duyduğu omega 3 miktarının büyük bir kısmını karşılayan semizotu; stres, yorgunluk ve depresyon sorunlarına da iyi gelir. Zeytinyağlı semizotu yemeği nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, pratik yapımıyla zeytinyağlı semizotu tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Semizotu Yemeği Kaç Kalori?
Sofraları güzelleştiren zeytinyağlı yemek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa; hem sağlıklı, hem de pratik bir şekilde sunulan zeytinyağlı kabak yemeğine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.