Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Zeytinyağlı Kereviz Dolması
07 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Kereviz Dolması için

Malzemeler

  • 6 küçük kereviz
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • 2 soğan
  • 1 kase bezelye
  • 5 dal dereotu
  • 5 dal maydanoz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 1 limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • karabiber
Zeytinyağlı Kereviz Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Kerevizleri soyup yıkayın.Üst kısımlarından bir parmak kalınlığında kapak şeklinde kesin.Kerevizlerin içlerini sebze oyacağı ile çıkarıp küp şeklinde doğrayın.
  2. Dolmalık olarak hazırladığınız kerevizleri ve küp doğradığınız kereviz içlerini kararmamaları için limonlu suda bekletin.
  3. Havuç ve patatesleri soyup zar şeklinde doğrayın.Soğanları soyup kıyın.Bezelyeyi hafif haşlayıp süzün.
  4. Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın.Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanları pembeleştirin.Kereviz içleri, havuç,patates,bezelye,tuz ve karabiberi ekleyip kavurun.
  5. Kerevizlerin içlerini hazırladığınız karışımla doldurup tencereye dizin.Limon suyu,şeker ve sıcak suyu ilave edin.
  6. Sebzeleri kavurduğunuz tavada kalan pişme suyuna ilave edin.Kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  7. Kerevizleri servis tabağına alın.Üzerlerine kıyılmış dereotu ve maydanoz serpiştirin.Ilık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Birbirinden lezzetli zeytinyağlı yemek tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Klasik zeytinyağlı biber dolması tarifine mutlaka göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo