- Kabakların üst kısmını kapak şeklinde kesip ayırın. Kabakların içini oyup çıkarın. Pirinci limonlu ve tuzlu ılık suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün.
- Soğanları temizleyip ince kıyın. Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Pirinci ekleyip kavurun.
- Yarım su bardağı sıcak su ve mısır tanelerini ilave edip tavanın kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
- Ocaktan alıp kuş üzümü, toz şeker, limon suyu, yenibahar ve tuzun yarısını ilave edip katıştırın. En son ince kıydığınız taze reyhan ve dereotunu ekleyip harmanlayın.
- Pirinçli harcı kabakların içine paylaştırıp üzerlerini kapak olarak ayırdığınız kabaklarla kapatın. Dolmaları yayvan bir tencereye dizip üzerine kalan zeytinyağını gezdirin.
- Kalan sıcak su ve kalan tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Tencereyi ocaktan alıp kabakları servis tabağına çıkarın ve üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
Ana yemek etsiz olmaz diyenlerdenseniz, sofralarınızda kıymalı kabak dolmasına yer açın!
Teşekkür ederiz.