- Dolmalık fıstıkları yağsız olarak tavada, rengi değişene kadar kavurun.
- Kabakları yarım parmak inceliğinde, kabuğuyla birlikte boyuna dilimleyin. Her iki tarafını zeytinyağı ile inceltilmiş pesto sosu sürün, tuz serpin.
- Kabakları ızgarada eritmeden kızartın. Çukur bir dikdörtgen kabın içine ızgarada pişirdiğiniz kabak dilimlerini katmanlar halinde yerleştirin.
- Kabakları yerleştirirken ara ara katmanlarına dolmalık fıstıkları da yerleştirin. Kabakları 4-5 parmak yüksekliğinde olacak şekilde sıralayın.
- En son büyük bir dal taze naneyi fotoğrafta gördüğünüz gibi yerleştirin. Kabakları buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletin.
- Bu arada sosunu hazırlayın; bunun için zeytinyağını tavada eritip küp doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsakları sos kıvamına gelene dek pişirin.
- Ocaktan almaya birkaç dakika kala tuzunu ve toz biberini ekleyin. Sosunuz hazırdır. Kabağı çok keskin bir bıçak yardımı ile dilimleyin, üzerine sosunu döküp servis yapın.
Dilerseniz, düşük kalorili zeytinyağlı kabak tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.